bahmut
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO, ilustracija

Osnivač ruske vojne jedinice Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da je ukrajinska vojska u Bahmutu napravila "500 linija odbrane", tako da se teško napreduje.

On je rekao da se borbe bukvalno vode za svaku kuću i zgradu i da često traju po čitav dan a ponekad i čitavu nedelju.

-Bahmut je tvrđava u svakoj zgradi. Momci se bore za svaku kuću, ponekad više od jednog dana. Ponekad nedeljama za jednu zgradu - rekao je Prigožin.

Prema njegovim rečima, posle zauzimanja jedne zgrade ne može da se kaže da je odbrana ukrajinskih trupa probijena, jer su iza te zgrade nove linije odbrane, prenose mediji. Ujutro momci zauzmu kuću i probiju odbranu, objašnjava on, a onda ih čeka nova linija i novi utvrđeni objekat.

-Na svakih deset metara je nova linija koja se mora probiti - navodi Prigožin objašnjavajući zašto tako dugo traju borbe za Bahmut, uz napomenu da jedinice "idu dalje".

Pripadnici "Vagnera", koji se bore u Artjomovsku, navode da im nedostaje opreme, kao i "BMP 3" (vozilo za pešadiju) te municije, prenose RIA Novosti.

RAKETNA PALJBA Uništena ledena dvorana

U sredu je general Valerij Zalužni, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, rekao da su njihove snage tokom prošle godine oslobodili 40 odsto teritorija okupiranih nakon 24. februara, odnosno nakon početka ruskog napada na Ukrajinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading