KRAJ RATA, NAPOKON? General otkrio datum
Facebook

U razgovoru sa novinarima, general je 2023. nazvao godinom prekida vatre u Ukrajini. "Tokom 2023. imaćemo primirje", naglasio je Domreze.

Prema njegovim rečima, početkom godine Rusija i Ukrajina će pokrenuti nove ofanzive i pokušati da ostvare svoje ciljeve. Međutim, bliže letu, prema generalovim rečima, strane će shvatiti da dalja neprijateljstva ne dovode do zauzimanja novih teritorija.

"Doći će vreme za pregovore o prekidu vatre. Ostaje samo mogućnost sklapanja sporazuma koji će odgovarati obema stranama", rekao je izvor. Domreze je sugerisao da bi u ovom slučaju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski mogao da odustane od planova da odmah preuzme kontrolu nad Krimom i drugim teritorijama.

Bivši general NATO-a je napomenuo da bi se strane mogle dogovoriti o prelaznom periodu od 50 godina. Kao primer, Domreze je naveo situaciju sa povratkom Hong Konga pod kinesku kontrolu.

Krajem decembra 2022. bivši komandant Evropske armije NATO-a, general Filip Bridlav, rekao je da bi Oružane snage Ukrajine trebalo da napadnu Rusiju na njenoj teritoriji. Prema Bridlavu, za to zemlje NATO-a moraju Kijevu da isporuče rakete dugog dometa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading