ALARMIRANA UKRAJINA! Vazdušna opasnost u celoj zemlji; Snimak povlačenja ukrajinskih snaga u pravcu Artjomovska (FOTO/VIDEO)
Youtube Printscreen/News nation

Lokalni zvaničnici saopštili da su tokom jučerašnjeg dana ruske rakete pogodile Kijev, Harkov i Lavov.

Belorusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da je njena protivvazdušna odbrana oborila ukrajinsku raketu u pograničnom regionu Bresta.

Nastavljene su borbe u oblastima Bahmuta i Hersona. Sirene za vazdušno opasnost tokom jučerašnjeg dana, odjekivale su širom Ukrajine. Kijev je naveo da su Rusi gađali projektilima prestonicu, Harkov i Lavov. Mediji prenose da su se eksplozije čule i u Odesi i Žitomiru.

Ukrajinska vojska saopštila je da je oborila 54 od 69 raketa koju su, kako tvrde, ispalile ruske snage u poslednjem talasu vazdušnih napada, istakavši da su rakete tipa "S-300" bile usmerene na energetsku infrastrukturu zemlje.

Ministarstvo odbrane Belorusije, u međuvremeno, saopštilo je da je njena protivvazdušna odbrana oborila ukrajinsku raketu "S-300" u pograničnom regionu Bresta, kao i da je tim povodom ukrajinski ambasador pozvan na razgovor.

Beloruska državna novinska agencija Belta ranije je javila da je ukrajinska raketa S-300 pala na teritoriju Belorusije tokom jednog od navećih raketnih napada Rusije na Ukrajinu od početka rata.

S druge strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da ta zemlja neće dozvoliti Zapadu da "gurne pod tepih" situaciju s eksplozijama na gasovodima Severni tok, ističući da će se Moskva "zalagati za pravdu i rasvetljavanje tog teškog zločina".

UKRAJINA UŽIVO

Eliminisan oficir Oružanih snaga Ukrajine

22:55 - U rejonu Razdolovke likvidiran je oficir vazdušno-desantnih trupa - Evgenij Bazilevski.

 

 

Likvidiran ukrajinski prvak

22:26 - U oblasti Bahmuta likvidiran je prvak Ukrajine u streljaštvu Andrij „Bur“ Burčak.

 

 

Udar na kasarnu OSU

21:55 - Snimak udara u kasarnu Oružanih snaga Ukrajine u Konstantinovki.

Snimljeno juče:

 

 

Šok izjava bivšeg francuskog predsednika

21:36 - Bivši francuski predsednik Oland priznao je da su Rusija i LDNR prevarene 2014.

Nakon Merkelove, i Fransoa Oland, koji je bio predsednik Francuske od 2012. do 2017. godine, odlučio je da se pokaje.

 

 

Geopolitička situacija posle 2014. godine nije bila naklonjena Ukrajini, a Zapadu je bio potreban odušak, dodao je Oland.

Celu vest pročitajte OVDE.

Artiljerija grupe "O" pokriva položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Kremne

20:45 - Baterija je primila naređenje, odmah stigla na položaj, podržala našu pešadiju vatrom i takođe brzo napustila uzvratni udar.

 

 

Sleteli ruski avioni

20:03 - Beloruski opozicioni kanali izveštavaju da je u prethodnih 13 sati u Belorusiju sletelo ruskih transportnih aviona IL-76MD ruskog Ministarstva odbrane i svi su prevozili oružje i ljude.

 

 

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Belosrusije

19:19 - Belorusko ministarstvo odbrane saopštilo je da jučerašnji incident sa Ukrajinskom PVO raketom ne vidi kao nesrećan slučaj, već namerno ispaljenu raketu u pravcu Belorusije sa nemerom da se izazove šteta na teritoriji Republike Belorusije.

 

 

Sveže fotografije iz Bahmutskog mlina

 

 

Mapa fronta kod Bahmuta

18:20 - Na severoistoku Bahmuta „muzičari“ nastavljaju da potiskuju neprijatelja u pravcu sela Podgorodnoje.  Napredovanje nije samo duž autoputa M-03, već i kroz šumske pojaseve.

 

 

Militanti legije stranaca OSU se bore sa PMC „Vagner“ u oblasti Artjomovska

17:55 - Nesposobni da izdrže navalu, plaćenici iz Brazila beže sa svojih položaja, tvrde ruski izvori.

 

 

Artiljerijski udari u Artjomovsku

17:34 - Izviđačka i udarna bespilotna letelica Forpost-R koriguje artiljerijsku vatru.

 

 

U zarobljeništvu 3,4 hiljade ukrajinskih vojnika

16.57 - Oko 3,4 hiljade ukrajinskih vojnika je sada u zarobljeništvu, još 15 hiljada se vodi kao nestalo, saopštila je komesarka za obezbeđenje prava branilaca Ukrajine Alena Verbicka u intervjuu za nemački RND.

„Ne znamo šta je sa njima (sa nestalima - prim. aut.). Da li su i oni ruski ratni zarobljenici, da li su nasilno uklonjeni sa teritorija koje je okupirala Rusija, ili su, možda, odavno ubijeni. Takva neizvesnost je posebno teška za rođake“ - rekla je Verbitskaja.

Ukrajinska raketa u Belorusiji (VIDEO)

16.40 - Ukrajinska raketa koja je pala u Belorusiji dignuta je  u vazduh na poligonu.

 

 

Borci 100. brigade udaraju na Oružane snage Ukrajine (VIDEO)

16.17 - Borci 100. brigade 1. armijskog korpusa nastavljaju sa napadima na neprijateljske položaje minobacačem kalibra 120 mm. Ciljevi se identifikuju i prilagođavaju pomoću bespilotnih letelica.

 

 

Borbe kod Artjomovska (VIDEO)

15.55 - Ruske trupe pogodile ukrajinsku opremu i položaje Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Satelitski snimci aerodroma u Engelsu ne pokazuju oštećenja (FOTO)

15.28 -  Satelitske snimke objavila je The Var Zone.

Slike su od 29. decembra – tog dana su izveštavali o radu PVO u Saratovskoj oblasti. Tri dana ranije, 26. decembra, u bazi su u napadu ubijena tri vojnika.

Nema vidljivih oštećenja na satelitskim snimcima.

Istovremeno, na fotografiji su primetili zaštitne barijere koje su počele da se podižu između letelica.

 

 

Uništen konvoj ukrajinske tehnike u DNR (VIDEO)

15.31 - Artiljerci Zapadnog vojnog okruga uništili su konvoj ukrajinske tehnike u DNR.

 

 

Ukrajinske snage povlače se u pravcu Artjomovska (VIDEO)

15.28

 

Situacija sa strujom komplikovana

15.17 - Situacija sa nedostatkom električne energije na jugu i istoku Ukrajine i dalje je komplikovana, saopštila je ukrajinska nacionalna elektroprivredna kompanija "Ukrenergo".

Kako se navodi, usled granatiranja ključnih infrastrukturnih objekata nije moguće osigurati pouzdanu isporuku struje.

Takođe se navodi i da su ekipe za remont na terenu kako bi se sanirale posledice bombardovanja.

ALARMIRANA UKRAJINA! Vazdušna opasnost u celoj zemlji

14.45 - Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na celoj teritoriji Ukrajine, saopštilo je tamošnje Ministarstvo za digitalizaciju.

Prethodno su se sirene za vazdušnu opasnost čule samo na istoku i jugu Ukrajine.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom prethodnog dana izveden masovan raketni napad na ukrajinske objekte usled čega je obustavljena proizvodnja i remont ukrajinske vojne tehnike i municije.

Kijev nema problem samo sa Putinom

15.25 - Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da nijedan evropski lider, osim francuskog predsednika Emanuela Makrona, ne postavlja pitanje bezbednosnih garancija za Rusiju i pritom istakao da da se suština Rusije neće promeniti bez obzira na vlast.

Celu vest pročitajte OVDE.

"UKRAJINA KRVARI" Američki general otkrio bolnu istinu za Kijev - ovo je plan Zapada!

14.10 - Strategija SAD u sukobu u Ukrajini dovešće do postepenog krvarenja Ukrajine, rekao je bivši komandant savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi, američki general u penziji Vesli Кlark na onlajn konferenciji u organizaciji Fondacije SAD-Ukrajina.

Celu vest pročitajte OVDE.

Kremlj veoma zabrinut zbog pada ukrajinske rakete u Belorusiji

13:49 - Kremlj je veoma zabrinut zbog incidenta kada je ukrajinska raketa pala u Belorusiji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, navodeći da Moskva i Minsk ostaju u stalnom kontaktu. Peskov je istakao da vojske Rusije i Belorusije ostaju u stalnom kontaktu i koordinaciji i brzo razmenjuju najosetljivije informacije.

Idemo!

Započinjemo novi dan zajedno sa tenkistima Zapadnog vojnog okruga, koji se ovih dana obučavaju u okviru regionalne grupacije trupa u Belorusiji

13:15 - 

 

 

Mali raketni brod lansira raketni napad na kritične ciljeve u Ukrajini

12:00 - 

 

 

Guverner Sevastopolja je rekao da je sistem protivvazdušne odbrane u gradu funkcionisao

10:26 - 

 

 

Parlamenti DNR i LNR jednoglasno usvojili nove ustave republika

09:49 - 

 


 

 

Vojnici 2. armijskog korpusa dobili su poklone dece iz oslobođenih gradova i rejona LNR

09:00 - 

 


 

Britanija poslala Ukrajini opremu za uklanjanje mina

08:58 - Velika Britanija je saopštila danas da je dala Ukrajini više od 1.000 detektora za metal i 100 komada specijalne opreme za deaktiviranje bombi, kako bi se očistila minska polja, u najnovijem paketu vojne pomoći Kijevu.

"Rusko korišćenje mina i gađanje civilne infrastrukture pokazuju šokantnu brutalnost Putinove invazije. Najnoviji paket britanske pomoći će pomoći Ukrajini da bezbedno očisti zemlju i zgrade, dok vraća svoju teritoriju", rekao je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas, prenosi Rojters.


FSB je osujetio podmukle planove ukrajinskog teroriste

08:25 - Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je danas da je uhapsila jednog ukrajinskog državljanina koji je navodno planirao teroristički napad na Severnom Kavkazu po nalogu ukrajinskih specijalnih službi i pokrenula protiv njega krivični postupak.

 


 

 

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo: Oborili smo svih 16 ruskih dronova

07:35 - Komanda vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine saopštila je da je jutros oborila svih 16 dronova kamikaza i dodala da su letelice došle sa jugoistoka i severa. Građani Kijeva morali su rano jutros u skloništa, nakon što su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, dan nakon što je Rusija izvela jake vazdušne napade, javlja Rojters.

Zelenski se opet obratio: Odbili smo đavolji napad!

07.10 - "Želim da pohvalim naše borce, ukrajinski PVO, jer su uspešno pobedili đavolji ruski napad"

 

 

Kijev: Napad dronovima na Kijevsku oblast, oboreno pet kamikaza

07.00 - Tokom noći Rusija je dronovima napala Kijevsku oblast, saopšteno je iz regionalne vojne uprave.

Vojska je saopštila da je reč o iranskim dronovima kamikazama, te da je u ovoj oblasti oboreno pet takvih dronova, prenose ukrajinske agencije.

Unian prenosi da se napad desio oko nešto posle dva sata nakon ponoći i da je u glavnom gradu objavljena vazdušna opasnost.

Kako se navodi, tokom noći su ukrajinske snage oborile 10 ruskih dronova u Dnjepropetrovskoj i Zaporosskoj oblasti.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading