9 MILIONA UKRAJINACA BEZ STRUJE Deficit u snabdevanju blago smanjen, i dalje nedovoljno električne energije za sve stanovnike!
Foto: Twitter/printscreen

Deficit u ukrajinskom energetskom sistemu je blago smanjen, ali kapacitet i dalje nije dovoljan da zadovolji potrebe stanovnika zemlje, saopštio je danas državni operater Ukrenergo.

MEDIJI OTKRILI: Amerika koristi ovu tehniku u ratu, a svrha je da se poseje haos!

"Postojeći kapacitet nije dovoljan da pokrije sve potrebe korisnika u zemlji jer je potrošnja električne energije povećana", saopštila je kompanija na svom Telegram nalogu.

U ukrajinskoj prestonici se dešavaju stalni prekidi struje, po rečima ukrajinske energetske korporacije DTEK. Deficit električne energije se smanjio nakon što je termoelektrana ponovo pokrenuta nakon popravke i raste broj domaćinstava koji delimično dobijaju struju, saopštio je Ukrenergo, ali je po rečima zvaničnika, polovina elektroenergetske strukture u zemlji oštećena, prenosi TASS.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal je prethodno izjavio da će ograničenja u potrošnji električne energije ostati na snazi ove zime. Od ponedeljka uveče je devet miliona Ukrajinaca ostalo bez struje.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading