Raketiran objekat Naftogaza u Harkovskoj oblasti
Foto: AP

Ruske snage pogodile su noćas jedan od infrastrukturnih objekata ukrajinske državne naftne i gasne kompanije Naftogaz u Harkovskoj oblasti, saopštio je predsednik Upravnog odbora Naftogaza Oleksij Černišov.

"Neprijateljske rakete pogodile su jedan od objekata u oblasti Harkova. Na objektu je izbio požar velikih razmera. Njegovo gašenje je trenutno u toku. Nema žrtava", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Agencija Ukrinform je izvestila ranije danas da su ruske snage noćas izvele raketne napade na Izjumski okrug u Harkovskoj oblasti, usled čega je došlo do požara u jednom industrijskom objektu.

Černišov je saopštio da će šteta biti procenjena nakon što hitne službe završe sa radom i da će sve što je oštećeno biti obnovljeno.

On je ranije ovog meseca rekao da su ruski napadi na Ukrajinu oštetili 350 postrojenja prirodnog gasa u zemlji, i da bi proizvodnja trebalo da bude u velikoj meri obnovljena do kraja godine.

Tada je, takođe, naveo da je gubitak kapaciteta za proizvodnju gasa iznosio oko 700 miliona dolara.

Proizvodnja gasa, koji je ključan za grejanje na gas, uglavnom je koncentrisana u istočnoj Ukrajini, poprištu nekih od najtežih borbi od početka ruske invazije u februaru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading