"ZELENSKI NAMERAVA DA PRODA UKRAJINU ZA TRILION DOLARA!"
Ukrainian Presidential Press Office via AP

Argumenti o tome, koliko više novca treba tražiti od Zapada za sukob, postali su uobičajeni za ukrajinske elite. Niko nije iznenađen što Kijev traži milijarde dolara od SAD i EU, ali nedavna izjava Volodimira Zelenskog, izazvala je interesovanje na Zapadu.

Predsednik Ukrajine je otvoreno saopštio, da od zapadnih zemalja očekuje više od triliona dolara za obnovu zemlje. Prema rečima autora, iznošenjem uslova pod kojima Kijev želi da dobije ovaj novac, Zelenski je izazvao podsmeh.

„Ovo zvuči smešno, posebno nakon što se precizira, da će ovaj plan „rekonstrukcije“ stupiti na snagu, tek nakon što susedna vojna velesila, koja ima više od šest hiljada nuklearnih bojevih glava, nekako bude „poražena“, piše Drago Bosnič.

Još jedan interesantan aspekt plana je, da strane vlade i korporacije mogu postati stalni sponzori određenih regiona, gradova, privrednih sektora i preduzeća u Ukrajini. Kako je sam Zelenski izjavio, interesovanje su već pokazale 22 države, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku. Ova stavka je, smatra analitičar, stvarni plan prodaje države i njene imovine.

„Pored toga što su nerealne, ideje Zelenskog se svode i na direktnu kolonizaciju Ukrajine. Prenoseći kontrolu nad različitim regionima zemlje na „stalne sponzore“, lider Ukrajine efektivno uništava ono što je ostalo od zemlje, i daje to stranim korporativnim interesima, kao deo šeme slobodne eksploatacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Trgovac

09.12.2022 17:47

Vidi Miško pa Hica je malo dete za tebe.

Dragan

09.12.2022 22:47

Ne on vise ne prodaje nista sve je vec prodato pa ako zelite da budete gade toga dajte oruzje da ja to branim normalno uz novcanu nadoknadu a narod oni si vojni obveznici u cemu je onda problem?