"ZEMLJA JE OKRUGLA, PRE ILI KASNIJE SE VRATI" Zagonetna poruka savetnika Zelenskog, Kijev provocira Kremlj
Tanjug/Ap

Ne zna se ko je odgovoran za ove eksplozije, mada će se svakako pokrenuti pitanje da li je u pitanju Kijev, ocenjuje Stiven Rozenberg, urednik za Rusiju na britanskom javnom servisu BBC. 

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Mihailo Podoljak, poslao je zagonetnu poruku, mada nije nigde direktno pomenuo ove eksplozije.

 

 

"Zemlja je okrugla - to je otkrio još Galilej. Astronomija se nije proučavala u Kremlju, već su prednost imali dvorski astrolozima. Da su učili astronomiju, znali bi: ako se nešto lansira u vazdušni prostor drugih zemalja, pre ili kasnije će se nepoznati leteći objekti vratiti na polaznu tačku", napisao je Podoljak.

Nije poznato da Ukrajina ima bilo kakvu municiju koja bi joj omogućila da napadne Rusiju tako duboko, ali je bilo izveštaja o razvoju dronova koji bi poslužili upravo za to, dodao je dopisnik Gardijana iz Moskve Endrju Rot.

Do sada je bilo nekoliko izveštaja ruskih vlasti o napadima na njenoj teritoriji blizu granice sa Rusijom, pre svega u Belgorodu, Brjansku i Kursku. Kremlj je za ove napade, kao i za eksplozije na Krimu koji smatra svojom teritorijom, okrivio Ukrajinu, mada iz Kijeva nikada nisu preuzeli formalnu odgovornost.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading