DRUGA OPCIJA JE TREĆI SVETSKI RAT Postoje samo dva scenarija za okončanje konflikta u Ukrajini
Foto: Shutterstock/TheDigitalArtist_Pixabay

To je rekla glavna urednica ruske televizije Raša Tudej, Margarita Simonjan, Ona tvrdi da je Rusija zapravo zauzela Kijev tokom prve nedelje rata, a zatim ga vratila Ukrajini.

U snimku emisije koju je objavila Džulija Dejvis, američka novinarka koja prati ruske medije, Simonjan takođe kaže da ne veruje da bi Rusija napala Kijev nuklearnim oružjem, ali ne jer bi veliki broj ljudi poginuo, već zbog svetinja koja se nalaze u Ukrajini.

"Nismo kao oni. Da jesmo, zašto bismo se borili? Borimo se zato što smo drugačiji i za naše pravo da budemo drugačiji: da ne budemo fašisti, da ne budemo histerični ili moroni kao oni. Ako nam je komšija debil, zar moramo da budemo moroni" rekla je Simonjan.

Postoje samo dva scenarija, treći svetski rat ili ruska pobeda i ukrajinski poraz, kaže urednica RT-a.

"Iz njihove perspektive, pobeda Rusije znači da bismo mi zadržali bilo šta. Oni smatraju da Ukrajina treba da dobije sve: Donbas, Hersonsku oblast, Zaporožje i Krim", rekla je ona.

Ta dva scenarija se međusobno isključuju, kaže ona.

"Ili ćemo pobediti ili će se desiti treći svetski rat, ne vidim drugu opciju. Pod kojim okolnostima bismo se odrekli Krima? Da li bismo ga se odrekli bez svetskog rata", upitala je Simonjan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading