"KRVAVI PAKETI" STIŽU ŠIROM EVROPE! Horor se širi Evropom: Stavljaju oči životinja!
EPA

Serija pisama bombi poslata je ranije na više lokacija u Španiji, uključujući ambasadu Ukrajine u Madridu, podseća Rojters. 

Paketi natopljeni tečnošću karakteristične boje i mirisa poslati su u ambasade Kijeva u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, u generalne konzulate u Napulju i Krakovu i konzulat u Brnu, napisao je na Fejsbuku portparol ukrajinskog ministarstva Oleg Nikolenko.

Naveo je i da vandaliziran ulaz u rezidenciju ukrajinskog ambasadora u Vatikanu, kao i da je ambasada u Kazahstanu primila lažnu dojavu o bombi.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, u međuvremenu, saopštilo je da je španska policija ogradila je oblast oko ukrajinske ambasade u Madridu nakon što je primila "krvavi paket", sličan onima koji su poslati drugim ambasadama.

Posle objave Nikolenka, oglasila se i hrvatska policija, prenosi Indeks.hr. 

U saopštenju je navela da je odgovorna osoba u ukrajinskoj ambasadi u Zagrebu izvestila policiju da su obavešteni da treba da preuzmu pošiljku/pismo, ali da su posle upozorenja ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova odbili da to urade.

Pismo je, navodi se u saopštenju, preuzela policija. 

"Pokušavaju da nas zastraše" 

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da veruju da je u toku "dobro planirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata".

Naveo je, međutim, da Ukrajinu ne mogu zaustave na diplomatskom frontu, pa pokušavaju da ih zastraše.

"Međutim, mogu odmah reći da su ti pokušaji uzaludni. Nastavićemo efikasno da radimo za pobedu Ukrajine", kazao je Kuleba.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ranko

02.12.2022 22:23

Cista namjestaljka ukrainaca i zapadnjaka d a naprave cirkus i propagandu protiv Rusa ,sve je to providno i naivno...