RUSIJA SPREMA MAJKU SVIH RAKETNIH NAPADA Procureli obaveštajni podaci: Sistemi su već raspoređeni
EPA Russian Defence Ministry Press

To je rekao zvaničnik Glavnog obaveštajnog direktora Ukrajine Vadim Skibicki u direktnom televizijskom prenosu.

Skibicki je upitan o uzroku "pauze" u masovnim raketnim udarima Rusije u Ukrajini.

- Pre svega, prikupljaju se novi podaci o infrastrukturi koja je ranije bila gađana. Drugo, to je klasičan pristup: oni proučavaju regione i ciljeve koji će biti napadnuti. Na kraju, rakete se pripremaju za raspoređivanje. Ovo zahteva vreme - rekao je.

Uzimajući u obzir da se ruske rezerve raketa smanjuju, što ih primorava da koriste stare rakete sovjetske proizvodnje, potreban je "sevis" pre njihove upotrebe.

EPA

 

Prema rečima Skibickija, obaveštajna služba odbrane je otkrila da Rusi koriste stare rakete Кh-22, od kojih su mnoge eksplodirale u vazduhu, a da nikada nisu dostigle cilj.

Skibicki je izvestio da okupatori koriste svoju stratešku rezervu među posebnom municijom, jer je "30 odsto granica koja uvek mora da ostane".

- Po ostacima korišćenih projektila vidimo da su proizvedene ove godine. To znači da se koriste odmah nakon proizvodnje. Кoliko će ova rezerva trajati u potpunosti zavisi od proizvodnje. Pala je u odnosu na predratni period, ali, nažalost, Ruska Federacija je i dalje u stanju da proizvodi krstareće rakete i druge vrste naoružanja koje se koriste u Ukrajini, zaobilazeći ekonomske sankcije - kazao je.

Skibicki je takođe obavestio da je Rusija transportovala municiju sa teritorije Belorusije, odnosno da je u poslednja dva meseca prevozila artiljerijsku municiju 122 mm i 152 mm.

On dodaje da nema naznaka da su transportovali sovjetske taktičke balističke rakete OTR-21 Točka iz Belorusije. Skibicki pretpostavlja da Rusija ima dovoljno rezervi da izvrši napade sopstvenim naoružanjem.

Istovremeno, on tvrdi da okupatori pregovaraju o snabdevanju oružjem iz drugih zemalja.

Ovo se posebno odnosi na raketne sisteme sa višestrukim lansiranjem kao što su Smerč i Uragan, pošto proizvodnja u Rusiji nije široko rasprostranjena, što dovodi do nestašice.

Prema informacijama odbrambenih obaveštajnih službi, Rusija je vodila pregovore sa Iranom u vezi sa popunom arsenala balističkih raketa u zemlji.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

 

- Postoje nacrti sporazuma između Rusije i Irana, ali još nismo videli da su isporučene - kazao je ukrajinski zvaničnik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading