ZAHAROVA OPTUŽILA SEVERNOATLANTSKU ALIJANSU: NATO apsolutno nezainteresovan za političko i diplomatsko rešenje u Ukrajini
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da zajednička izjava usvojena na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a u Bukureštu ukazuje da alijansa nije zainteresovana za političko i diplomatsko rešenje u Ukrajini.

TO JE PERVERZIJA! Zaharova ljuta na papu Franju

"Formulacija te izjave ukazuje da je NATO apsolutno nezainteresovan za političko i diplomatsko rešenje u Ukrajini", rekla je Zaharova, prenosi TAS S. Zaharova je ocenila da NATO nastavlja da sprovodi politiku oblikovanu neposredno nakon državnog udara u Ukrajini u februaru 2014, što uključuje „davanje blanko podrške režimu u Kijevu i, shodno tome, demonizovanje Rusije kako bi se opravdalo samo postojanje Severnoatlantske alijanse“.

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO izjavili su ranije na samitu u Bukureštu da će pojačati pomoć Ukrajini i to ne samo vojnom opremom, već i u obnovi kritične infrastrukture i povećanju zaštite od raketnih napada. U izjavi se navodi da Rusija snosi punu odgovornost za rat, kršenje međunarodnog prava i principa Povelje UN. Ministri NATO istakli su da neprihvatljive akcije Rusije, uključujući hibridne aktivnosti, energetske ucene i bezobzirna nuklearna retorika, potkopavaju međunarodni poredak zasnovan na pravilima.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading