UKRAJINA SPREMA PAKAO ZA RUSE?! Ekstremista Čubarov otkriva plan za osvajanje Krima
Foto: Shutterstock

Sevastopolj i Krimski most trebalo bi da budu glavne mete ukrajinskih vojnih udara, smatra vođa „Medžlisa krimskih Tatara“ , organizacije koja je u Rusiji označena kao "ekstremistička".

Čubarov je ovo izjavio u intervju ukrajinskom radiju NV. On se ne slaže sa britanskim časopisom The Economist, koji predviđa da će se pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da zauzmu Krim završiti sa velikim gubicima za ukrajinsku vojsku.

„Ako uspemo da veoma snažno udarimo na ruske trupe na Krimu, posebno na rusku Crnomorsku flotu, kao i da dignemo u vazduh most preko Kerčkog moreuza, onda je jasno da će rusko rukovodstvo biti prinuđeno da preduzme hitne mere da evakuiše svoju vojsku“, rekao je Čubarov.

On smatra da bi samo prisustvo Oružanih snaga Ukrajine na administrativnoj granici „izazvalo procese unutrašeg haosa među političkim i vojnim rukovodstvom“ Ruske Federacije.

„Doći će do opšteg haosa među ruskim političarima. Realna pretnja od gubitka Krima će pokazati svima da se ovaj rat završava apsolutnim porazom Rusije“

Osim toga, on poziva na udare na Sevastopolj.

BIVŠI KOMADANT NATO-a OTKRIVA: Ako Rusi zauzmu ovo mesto sledi 'mlevenje' ukrajinskih snaga!

„Moram da ukažem i na još nešto: Luka Sevastopolj i brodovi Crnomorske flote Ruske Federacije o bi trebalo da budu predmet stalne pažnje Oružanih snaga Ukrajine. Čim postoje tehničke mogućnosti, ovi ciljevi bi trebalo da se unište“, zaključio je Čubarov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading