ZAMKA ZA RUSE "Imamo dalekometno oružje, uništićemo ih!"
EPA

- Nećemo morati odmah da uđemo na Krim da bismo uništili ruske trupe. Zadatak svake vojske je da uništi neprijatelja. A Krim je velika zamka za rusku vojsku. Ovo je velika zamka za vojsku ako neprijatelj ima dalekometna sredstva za poraz, a mi ih imamo - kaže Svitan za ukrajinski Radio NV.

Rat u Ukrajini, 279. dan - Alo.rs

Međutim, primećuje ukrajinski ekspert, Ukrajini je potrebno više oružja dugog dometa, bilo od Ukroboronproma ili od zapadnih partnera.

- Uništavanje ruskih trupa na Krimu izvršićemo metodama beskontaktnog ratovanja. A posle razaranja, oslobođenje Krima biće mnogo lakše, jer neće imati od koga da se oslobađa. Oni će jednostavno biti uništeni dalekometnim sredstvima - kaže Svitan.

Istovremeno, dodao je, neophodno je uništiti Krimski most.

- Za to će biti potrebno ponovo udariti Krimski most kako bi se Krim u potpunosti prebacio u kotao, a zatim raditi nekoliko nedelja. Sistemi HARM će ugasiti svu protivvazdušnu odbranu i naša avijacija će početi sa radom, kao dopuna sistema za napad velikog dometa. Zato, zauzimanje Krima može biti još lakša operacija nego potiskivanje Rusa sa desne obale Dnjepra - objasnio je Svitan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading