"BAHMUTSKA MAŠINA ZA MESO" Borba za ovaj grad na istoku Ukrajine je najžešća bitka od početka rata
EPA Russian Defence Ministry Press

Ofanziva u okolini Bahmuta ide uspešno, bliži se opkoljavanje grada, rekao je Denis Pušilin, vršilac dužnosti lidera DNR.

On je istakao i da se borbe vode u centru Marinke.

Sa druge strane, Vladimir Rogov, predsednik pokreta "Zajedno sa Rusijom" i član zaporoške administracije saopštio je da je preventivnim napadom na železničku infrastrukturu u Krivom Rogu, Dnjepropetrovska oblast, sprečeno prebacivanje ukrajinske tenkovske brigade na zaporoški deo fronta.

„Preventivni napad je izveden na železničku infrastrukturu u Krivom Rogu, čime je sprečeno prebacivanje 17. tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja“, rekao je on.

 

 

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su planirale da prebace u Zaporošku oblast „veliku količinu vojne tehnike i pojačanje za organizovanje ofanzivnih operacija“.

Jurišne grupe PMC „Vagner“ napredovale su kod Kurdjumovke južno od Bahmuta i zauzele selo Ozarjanovka. Tako je utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine u Kurdjumovki pokriven sa juga, što stvara dodatne poteškoće za neprijatelja. PMC „Vagner“ je zauzeo Ozarjanovku južno od Bahmuta

Jedan od jurišnih odreda, koji je delovao paralelno sa odredima koji su zauzeli Ozarjanovku, oslobodio je selo Zelenopolje severno od Kurdjumovke. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading