PUTIN SPREMIO ODLUKU KOJA ĆE PROMENITI SVE! Dva miliona Rusa čeka Novu godinu sa nestrpljenjem!
EPA/ YURI KOCHETKOV

Putin bi uskoro mogao da mobiliše još dva miliona vojnika, uključujući 300.000 žena, u pokušaju da dobije rat protiv ukrajinskih snaga. Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika, negirao je da bi moglo biti više regrutovanja, ali pošto Putin i dalje odbija da potpiše neophodnu uredbu za okončanje ovog trenutnog talasa mobilizacije, to podstiče dalje glasine da će ih biti još.

Telegram kanal General SVR kaže da Putin smatra da je za pobedu dovoljno da pozove još dva miliona ljudi u rat. Putin je međutim juče rekao da nije potrebna dodatna mobilizacija.

Valeri Solovej, bivši profesor na moskovskom institutu za međunarodne odnose, rekao je da je namera da se posle proslave Nove godine mobiliše do dva miliona ljudi, uključujući 300.000 žena. Štaviše, on tvrdi da je planirano da se mobilizacija sprovede istovremeno sa uvođenjem vanrednog stanja. On je takođe upozorio da bi vanredno stanje trebalo da se proširi ili na celu Rusiju ili na značajan deo njene teritorije, uključujući veći deo ruskih gradova, Moskve i Sankt Peterburga.

Spekuliše se da je nova mobilizacija vrlo verovatna već u januaru, s obzirom na to da situacija na ukrajinskim ratištima ne ide u pravcu koji Kremlj očekuje.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading