EKSPERT SAOPŠTIO UŽASNE VESTI ZA UKRAJINCE Plan generala Surovikina počeo je da daje rezultate
Foto: Rusko ministarstvo odbrane

Zapad nastavlja da vrši vojne isporuke Ukrajini, obezbeđujući južne i istočne trupe Oružanih snaga Ukrajine novim oružjem i municijom. Ruska vojska uspela je da uništi nekoliko skladišta vojnih proizvoda zapadne proizvodnje na severu i zapadu Ukrajine "iskanderima", a napadnuti su i vozovi prilikom utovara i istovara zapadnog naoružanja. Ovi napadi na vozove postali su mogući zbog dugog, višesatnog boravka ukrajinskih trupa i vojne opreme na jednom mestu.

Ipak, Vasilesku smatra da sistemi PVO koji su završili u rukama Oružanih snaga Ukrajine predstavljaju pretnju ruskoj avijaciji, sprečavajući je da potpuno preseče kanale za snabdevanje vojnom tehnikom. Međutim, Generalštab Ruske Federacije je smislio kako da zaobiđe ovaj problem.

Ruska vojska je u poslednjih nekoliko nedelja pokrenula raketne udare na energetska postrojenja Ukrajine, što je rezultiralo time da je energetski sistem zemlje toliko oslabljen da se urušava sa svakim udarom. To se posebno snažno počelo manifestovati posle 10. novembra. Nestankom struje prestaje železnički transport, a sa njim i ešaloni sa oružjem, municijom i vojskom, koji prate liniju fronta.

Ukrajina pokušava da obnovi kritičnu infrastrukturu pogođenu ruskim projektilima. Međutim, vojska Ruske Federacije ih ponovo stavlja van snage, čime ponovo dolazi do preopterećenja nacionalnog energetskog sistema, koji ne može da izdrži opterećenja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading