"NISU UČINILI DOVOLJNO" Zelenski besan, opasno je iskritikovao Klička, jedna stvar mu se uopšte ne sviđa!
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski iskritikovao je gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička zbog loših rezultata u funkcionisanju skloništa uspostavljenih kako bi se pomoglo građanima koji su ostali bez struje i grejanja nakon ruskih napada.

Ukrajina je uspostavila hiljade takozvanih "centara nepobedivosti" gde ljudi mogu da se ugreju, dođu do vode, interneta i linkova za mobilne telefone. U novom obraćanju Zelenski je sugerisao da gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegovi zvaničnici nisu učinili dovoljno da pomognu.

- Nažalost, lokalne vlasti nisu dobro radile u svim gradovima. Konkretno, ima mnogo pritužbi u Kijevu... Blago rečeno, potrebno je da se više radi - rekao je on i istakao da nivo usluga dostupnih u mnogim centrima u Kijevu nije dovoljno dobar.

- Obratite pažnju - žiteljima Kijeva je potrebna veća podrška... mnogi (od njih) su bez struje 20 ili čak 30 sati. Očekujemo kvalitetan rad od kabineta gradonačelnika - naglasio je Zelenski. On je, takođe, kritikovao one "koji su lagali" u svojim zvaničnim izveštajima, ali nije izneo detalje. Do sada je uspostavljeno više od 4.000 centara.

Primedbe koje je uputio Zelenski su neuobičajene, s obzirom da je on nastojao da neguje sliku nacionalnog jedinstva tokom rata i obično obasipao zvaničnike pohvalama, navela je agencija. Kličko, 51-godišnji bivši profesionalni bokser, izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014. godine. Iz njegove kancelarije za sada nije bilo reakcija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading