"FRONT U DNR POČEO JE DA SE KREĆE!" Ovo su dva osnovna uslova bez kojih za Ruse nema napredovanja
EPA

U cilju oslobađanja naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, Oružane snage Rusije treba da sprovedu određene strateške odluke usmerene na jačanje vojnog potencijala na liniji fronta.

Do ovog zaključka došao je vojni analitičar Mihail Onufrienko. U intervjuu za ruske medije, on je detaljno govorio o uslovima koji bi omogućili Oružanim snagama Rusije da steknu značajnu prednost prilikom napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u DNR.

Onufrienko je skrenuo pažnju na činjenicu da je front u DNR-u počeo da se kreće, a Oružane snage Rusije napreduju ka neprijateljskim položajima, sprovodeći neophodne odluke za oslobađanje naselja koja je zauzela ukrajinska vojska.

Fundamentalne promene na liniji dodira biće primetne, tek kada se ostvare dva osnovna uslova. Dakle, ruska vojska treba da značajno poveća broj trupa na ovom pravcu, kao i da poveća koncentraciju savremenih sistema naoružanja.

„Preuzimamo kontrolu nad pojedinačnim utvrđenim područjima i delovima naselja. Oslobodili smo severozapadnu periferiju Gorlovke, i Majorsk, ali ovo su pozicione borbe lokalnih razmera sa sporim napredovanjem. Ne može biti reči o oslobađanju gradova, bez suštinskog povećanja broja grupa i vatrenog oružja“, objasnio je Onufrienko.

Ekspert je izrazio uverenje, da će prvi uspesi na donjeckom pravcu najverovatnije postati primetni tek početkom 2023. godine, kada će Rusija steći stratešku prednost i početi da sprovodi kompetentne strateške odluke, usmerene na blokiranje neprijateljskih trupa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading