RUSI SE SPREMAJU ZA ODBRANU "Imaju novu ranjivu tačku"
Foto: EPA

Ukrinform prenosi reči gradonačelnika Melitopolja Ivana Fedorova koji je na Telegramu napisao: „Glasno je u Melitopoljskom okrugu. Čule su se tri snažne eksplozije severno od Melitopolja – u oblasti privremeno okupiranog sela Vesele, u blizini železničke stanice.

Rat u Ukrajini, 271. dan - Alo.rs

Fedorov je dodao da se detalji utvrđuju.

 

 

Prema rečima vojnog posmatrača Aleksandra Kovalenka, sada se ruske trupe spremaju za odbranu okupiranih teritorija Zaporoške oblasti.

Sergej Zgurec, direktor informaciono-konsultantske kompanije Difens ekspres, smatra da oslobađanje Melitopolja može da odseče osvajače od snabdevanja iz Ruske Federacije, piše Unian.net.

Ranije je Ivan Fedorov izvestio da okupatori teraju stanovnike Melitopoljskog kraja da kopaju rovove.

Britanci tvrde: "Rusi imaju novu ranjivu tačku"

Ruske snage utvrđuju odbrambene položaje slabo obučenim mobilizovanim rezervistima oko Svatove u regiji Lugansk u severoistočnoj Ukrajini, javlja britansko Ministarstvo obrane.

Kako se ruska jugozapadna linija fronta sada lakše brani uz istočnu obalu reke Dnjepar, sektor Svatove trenutno je ranjivi blok ruskih snaga, stoji u najnovijem izveštaju Britanaca.

Ruski čelnici vrlo verovatno vide zadržavanje kontrole nad Svatovima kao politički prioritet, no s druge strane vojni zapovednici muku muče s osiguravanjem resursa za ofanzivne operacije južnije u Donjecku.

- Ruske defanzivne i ofanzivne mogućnosti i dalje su opterećene velikim nedostatkom municije i kvalifikovanog osoblja, dodaje se u izveštaju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading