"VELIKA JE OPASNOST OD NUKLEARNE KATASTROFE" Ako se ovo dogodi "Zaporožje" bi moglo da eksplodira!
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

- Nuklearka služi kao jedno ucenjivačko oružije. Ponavljam mesecima unazad da postoji mogućnost da je celo područje već minirano na teritoriji Zaporožje, ukoliko dođe do povlačenja - rekla je Biljana Šahrimanjan Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

Kako je najavljeno isključenje struje širom Ukrajine i 40 odsto infrastruktrure uništeno, Slobodan Samardžija, nekadašnji dopisnik dnevnog lista 'Politika' iz Moskve je predočio da će Rusija ostati u mestu, ali koristiti novu vrstu ratovanja i ratovaće samo uz pomoć raketa i dronova.

- Stvar je da ne dođe do izlivanja radioaktivnih materijala, a nuklearka je napravljena kao takva da do toga ne dođe. Opsanost postoji jedino od raketa, ako neko bude ciljano napao elektranu - rekao je Samardžić.

- Gađanja infrastrukturnih obejkata jeste plan Rusije da izazove nezadovoljstvo, proteste, nemire i da sam narod traži ostavku predsednika. Cilj je da se izazove razočarenje u narodu da bi sami tražili poboljšanje svog života. Ipak narod u Ukrajini se pokazao kao veoma izdržljiv ovih devet meseci oni nisu izlazili na trgove, jer znaju da neko njihov gubi život na polju i neće tek tako dići ruke - rekla je Obradović.

Rusija je dobila i novog saveznika. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je da će politika izolacije Rusije dovesti do ozbiljnih posledica po evropske zemlje. Kaže da je cena beskrajna i da je Evropa plaća, a sa njom i Poljska.

„Prema informacijama koje sam dobio od svog direktora obaveštajne službe o SAD i Rusiji, nijedna od njih neće pokušati da upotrebi nuklearno oružje“, rekao je Erdogan, prenosi zvanična novinska agencija Anadolija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading