POROŠENKO SVE PRIZNAO! "Potpisao sam sporazum da bi smo se spremili za rat!"
EPA

„Minski sporazumi su mi bili potrebni da bih dobio najmanje četiri i po godine za formiranje ukrajinskih oružanih snaga, za izgradnju ukrajinske ekonomije i obuku ukrajinskih vojnika zajedno s NATO-om“, priznao je Porošenko u video-razgovoru s jednim od prankera koji mu se predstavio kao bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Mekfol.

Porošenko je dodao da budućnost njegove zemlje više zavisi „od mudrosti američkog naroda nego od samih Ukrajinaca“, kao i da Kijev ima podržku obe američke partije.

Rusija ima 10 puta više artiljerije od Ukrajine

Bivši predsednik Ukrajine je u razgovoru s ruskim prankerima priznao da Rusija ima prednost nad Ukrajinom u naoružanju, rekavši da ukrajinska vojska nema čime da se štiti od napada iz vazduha.

„Rusija ima deset puta više artiljerije, Rusija ima 30 puta više municije, a u avijaciji Rusi imaju znatnu prednost, pre svega protivvazduhoplovne rakete, uključujući i one koje se nalaze u zoni naše kontraofanzivne operacije“, rekao je Porošenko razgovarajući s jednim od prankera.

Porošenko je rekao da je potrebno učiniti sve što je moguće da se Ukrajini dostave protivvazduhoplovni sistemi, avioni F16 i A10, kako bi se makar izjednačila s ofanzivnim potencijalima Rusije.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading