"VOJNA OPERACIJA NE ZAVISI OD VREMENSKIH USLOVA" Da li je Kremlj nenamerno otkrio rusku taktiku na ukrajinskom frontu?
Foto: Printscreen/Youtube

"Specijalna vojna operacija se nastavlja, ne zavisi od klimatskih ili vremenskih uslova. Njeni ciljevi moraju da se postignu", rekao je Peskov, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Odgovarajući na pitanje o milionima građana Ukrajine koji su 15. novembra ostali bez struje i grejanja zbog borbenih dejstava u vreme kada su vremenske prognoze predviđale niže temperature vazduha, Peskov je rekao da je to posledica udara na objekte "direktno ili indirektno" povezane sa ukrajinskim vojnim potencijalom ili ukrajinskim režimom".

"Odbijanje Ukrajine da reši problem i nespremnost da uđe u pregovore i, štaviše, odbijanje Ukrajine da pristane na usaglašeni tekst (Istanbulskih sporazuma) su glavni uzroci posledica. O tome takođe treba razgovarati", rekao je i o napadima na ukrajinsku infrastrukturu koji utiču na živote običnih građana.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je juče da su ruske oružane snage 15. novembra izvršile masivan napad vazdušnim i morskim oružjem velike preciznosti velikog dometa na ukrajinski vojni, komandni i kontrolni sistem i povezane energetske objekte. On je rekao da su ciljevi napada postignuti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading