RUSIJA IMA PREDNOST Velika muka za Kijev i šok priznanje za nevericu Ukrajinaca
Foto: Alo ilustracija

„Rusija ima deset puta više artiljerije, Rusija ima 30 puta više municije, a u avijaciji Rusi imaju znatnu prednost, pre svega protivvazduhoplovne rakete, uključujući i one koje se nalaze u zoni naše kontraofanzivne operacije“, rekao je Porošenko razgovarajući s jednim od prankera koji se predstavio kao bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol.

Porošenko je rekao da je potrebno učiniti sve što je moguće da se Ukrajini dostave protivvazduhoplovni sistemi, avioni F16 i A10, kako bi se makar izjednačila s ofanzivnim potencijalima Rusije.

Kakvo oružje Ukrajini isporučuje NATO?

Porošenko je, takođe, ispričao kakvo oružje Ukrajini isporučuju zemlje NATO-a, a pre svega SAD, Italija i Velika Britanija.

„Verovatno vam je poznato da sada sarađujem s mnogim brigadama, isporučujem specijalnu tehniku. Više od 1,3 milijarde grivni od 24. februara: isporučujemo bespilotne letelice, oklopne transportere, novi oklopni transporter iz Italije 'MLS Šild', isporučujemo oklopni transporter 'Spartan' iz Velike Britanije, odličan projekat za dronove, bespilotne letelice“, rekao je Porošenko.

On je naglasio da ukrajinska armija svoje uspehe duguje podršci Sjedinjenih Američkih Država, koje joj isporučuju vojnu tehniku, posebno artiljeriju i radarske komplekse.

„Sumnjam da svi u punoj meri razumeju da bi sav ovaj uspeh bio potpuno nemoguć bez uloge, podrške, pomoći SAD. Zbog toga što je na jugu cela artiljerija zapadnog kalibra, najveći deo artiljerije isporučuju SAD. Na istoku imamo mnogo tehnike, uključujući sisteme 'hajmars' i radarske komplekse“, dodao je Porošenko.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading