GORI CEO FRONT Objavljen najnoviji ratni izveštaj (MAPA)
Alo! Ilustracija

Žestoke borbe vode se duž celog fronta u Donbasu.

Kurska i Belgorodska oblast

Ukrajinske formacije su u subotu ispalile nekoliko eksplozivnih naprava iz helikoptera na Gluškivsku distributivnu zonu u Kurskoj oblasti, zbog čega je selo bez struje. Napajanje je kasnije obnovljeno.

Oružane snahe Ukrajine su pucale i na selo Krasnooktjabrski u okrugu Gluškovski. Oružane snage Ukrajine izvršile su nekoliko napada na grad Šebekino u Belgorodskoj oblasti, oštetivši nekoliko objekata civilne infrastrukture.

BRITANSKI TELEGRAF "Zapad u strahu da moderno oružje iz Ukrajine ne završi "u pogrešnim rukama" - Alo.rs

Severni ukrajinski pravac

Komanda Oružanih snaga Ukrajine koncentrisala je najmanje 30 borbenih vozila sa ljudstvom u Galaganovki i Semjonovki, na granici sa Rusijom, u oblasti Černigov.

Ruski artiljerci su radili po ciljevima u Junakovki, Hotinu, Šaliginu, Slavgorodu i Romaškinu u Sumskoj oblasti.

U oblasti Harkova, Oružane snage RF izvršile su više napada na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu i Dergačiju, kao i na nekoliko pograničnih naselja.

BELORUSIJA UNAPREDILA TENKOVE Novi T-72BME od 2023. godine u oružanim snagama - Alo.rs

Smer Starobeljsk

U sektoru Kupjanska, nekoliko konsolidovanih taktičkih grupa VSU pokušalo je dva puta da se učvrsti kod Novoselovskog, ali su se našle pod masovnom artiljerijskom vatrom i povukle su se na prvobitne položaje sa gubicima.

Na sektoru Svatovski, Oružane snage Ukrajine su istovremeno napale položaje Oružanih snaga Rusije u pravcu Stelmahovke, Makejevke i Krasnopopovke.

Zahvaljujući blagovremenom radu ruske artiljerije i avijacije, VSU takođe nije uspeo da postigne uspeh na ovoom pravcu.

U sektoru Krasniliman komanda ukrajinske vojske prikuplja opremu i ljudstvo za pokušaj napada na Kremenu.

GORI CEO FRONT Objavljen najnoviji ratni izveštaj (MAPA)

Printscreen

 

ETIKETA SA OZNAKOM "SS" Nemački vojnici dobili nove uniforme - Alo.rs

Soledarski pravac

Na sektoru Bahmut, odredi PMC „Vagner“ kreću duboko u Bahmutu (Artemovsk) na jugoistočnoj periferiji grada. Tome se suprotstavljaju vojnici 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine, opremajući dodatna uporišta na putu ofanzive ruskih snaga.

U okolinu Pokrovska stigle su jedinice 24. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Posle borbene koordinacije i kadrovskog popunjenja, jedinice će biti prebačene u Soledar.

Zapadno od Lisičanska, ruske snage, uz podršku Narodne milicije LNR, vode borbe u Belogorovki. Pojedine jedinice 54. ombre i 81. ombre koje su im se suprotstavljale povukle su se na rezervne položaje u iščekivanju pomoći.

OSUMNJIČENA ZA BOMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU PRIZNALA POVEZANOST SA TERORISTIMA - Alo.rs

Luganska Narodna Republika

U Lugansku i Alčevsku kasno uveče radili su sistemi PVO. Oružane snage Ukrajine pucale su i na Stahanov, Nižnju Duvanku, Rubižnje, Melovatku i Sabovku.

Donjecki pravac

Vojnici Orba „Sparta“ i 1. Slavjanske brigade, uz podršku 238. artiljerijske brigade, nastavljaju sa čišćenjem periferije Opitnog. U isto vreme, u Vodjanu, Pervomajskom i okolini Nevelskog, ruske snage postepeno potiskuju Oružane snage Ukrajine iz naselja.

SNIMAK UNIŠTAVANJA UKRAJINSKOG NAORUŽANJA "Vagnerovci" nabasali na neprijateljske tenkove, nje im bilo spasa (VIDEO) - Alo.rs

Smer južno od Donjeka

Na severnoj periferiji Pavlovke nastavlja se čišćenje koje sprovode brigada marinaca Pacifičke flote i OBTF DNR. Ukrajinske formacije, zauzvrat, pucaju sa visina u Ugledaru na ruske trupe koje napreduju na sever.

Zaporoški pravac

Ukrajinska komanda prebacuje na teritoriju Zaporoške oblasti pod svojom kontrolom ljudstvo, vojnu tehniku i artiljeriju. Nakon povlačenja Oružanih snaga Rusije sa desne obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine mogu pokušati da zauzmu Melitopolj i odu u Berdjansk kako bi opkolile rusku grupu na levoj obali reke.

Ovo će takođe omogućiti Ukrajincima da se približi Krimu i udari u bok jedinica u DNR.

Južni front: Hersonski pravac

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine nastavile su da zauzimaju položaje na desnoj obali Dnjepra i u okolini Hersona. U grad su stigli strani novinari i visoki oficiri Oružanih snaga Ukrajine.

Odeska oblast

Ruske trupe su uz pomoć bespilotne letelice Geran-2 napale položaje Oružanih snaga Ukrajine u pansionu Čajka u Černomorsku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading