ODLUKA NA ODREĐENO VREME Gerničesk - proglašen privremenom administrativnom prestonicam Hersonske oblasti
Foto: Printscreen/Youtube

Administrativna prestonica pripojene ukrajinske Hersonske oblasti privremeno će biti grad Geničesk, saopštile su tamošnje proruske vlasti, posle povlačenja ruske vojske iz Hersona, na levu obalu Dnjepra.

"Danas je Geničesk, gde se nalaze sve ključne vladine agencije, privremena administrativna prestonica Hersonske oblasti“, rekao je predstavnik lokalnih vlasti Aleksandar Fomin, prenosi TAS S.

"JEDAN NAROD, JEDNA ZEMLJA, JEDNA BORBA" Ukrajinski vojnici objavili snimak iz Hersona, objasnili zašto će pobediti!(VIDEO)


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u petak da su specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga već u gradu Hersonu na jugu zemlje, nakon povlačenja ruskih trupa, opisujući ovaj trenutak kao istorijski.

Komandant združenih snaga Rusije u Ukrajini Sergej Surovikin saopštio je 9. novembra da je doneta odluka o napuštanju desne obale Dnjepra.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je juče da su svi ruski vojnici u Hersonskoj oblasti prešli na levu obalu Dnjepra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading