HERSON ĆE POSTATI "GRAD SMRTI" Rusi spremili fatalnu zamku za Ukrajince
EPA

Klark kaže da je situacija haotična, i iako se čini da su se ruske snage povukle, on očekuje da će ostaviti brojne zamke i naterati Ukrajince da plate za svoj uspeh podmetnutom "sabotažom".

On smatra i da bi na ulicama moglo biti situacija koje bi se mogle nazvati "grubom pravdom" i da bi to moglo biti "veoma ružno".

On kaže da se čini da je veći deo ruske opreme povučen dalje na sever, ali da je "panika“ koja je nastala tokom ruskog povlačenja dovela do toga da su se mnogi ruski mobilisani vojnici udavili u reci Dnjepar.

Rat u Ukrajini, 261. dan - Alo.rs

Celu situaciju Klark naziva "haotičnim krajem nesumnjivo potpunog povlačenja iz Hersona“ i "propagandnom noćnom morom za Kremlj“.

Ali uprkos proslavi koja je zahvatila Ukrajince, njihove snage bi mogle da se suoče sa još jednim problemom, odnosno da bi se ruske trupe mogle konsolidovati na istočnoj obali reke, gde bi onda verovatno pokušale da bombarduju Herson artiljerijom, slično kao što su to uradile sa Marijupoljom i Severodonjeck.

Klark smatra da će Ukrajinci zbog toga morati da potisnu Ruse 30 ili 40 kilometara na istok, ali bi to, kako kaže, podrazumevalo "zaista veliki manevar" da ih opkoli ili pritisne da se povuku.

ZELENSKOG NE INTERESUJE SUDBINA UKRAJINE Šešelj o glavnom neprijatelju Moskve - Rusi znaju o čemu se radi - Alo.rs

Viši savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Mihajlo Podoljak rekao je u petak na Tviteru da Moskva planira da pretvori grad Herson u smrtonosnu zamku.

Ruske snage miniraju "sve" dok se povlače iz grada i planiraju da ga granatiraju sa druge strane reke Dnjepar, pretvarajući ga u „grad smrti“, rekao je Podoljak.

 

 

- Ruska vojska minira sve što može: stanove, kanalizaciju. Artiljerija na levoj obali planira da pretvori grad u ruševine. Ovako izgleda ruski svet: došao, opljačkao, proslavio, ubio 'svedoke', ostavio ruševine i otišao - dodao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading