IZVIĐAČI VIDELI PLAMEN I EKSPLOZIJU Artiljerija zaustavila veliku ofanzivu na Harkov
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Artiljerci 6. armije Zapadne grupe snaga zaustavili su pokušaj ukrajinskih snaga bezbednosti da napreduju u pravcu Harkova, javlja dopisnik RIA Novosti.

„Neprijatelj je krenuo u ofanzivu, počeo da deluje minobacačem duž naše linije fronta, položaj je već otvoren, sada treba da prilagodimo vatru naše artiljerije i potisnemo neprijatelja“, rekao je komandant artiljerijsko-izviđačke grupe 6. armije Zapadne grupe sa pozivnim znakom Udai.

Prema njegovim rečima, na minobacački položaj Oružanih snaga Ukrajine gađale su odjednom dve baterije ruskih trupa, i to posade samohodnih topova 2S1 Gvozdika i 2S5 Giacint-S.

„Dobro su uradili posao, naši izviđači vide da tamo nešto gori i municija eksplodira“, javio je jedan od ruskih vojnika na radiju posle artiljerijskog napada.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je došlo do poraza voda višecevnih raketnih sistema „Uragan“ Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Mali Prohodi, Harkovska oblast. Osim toga, ruski avioni su oborili ukrajinski avion MiG-29 kod Paseka.

Pratite i najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading