ISPRAVKA Američki kongresmen nije pozivao na uništenje Rusije niti pravoslavlja
Foto: Shutterstock

U prvobitnom tekstu, kao i naslovu, preneli smo netačnu informaciju da je američki kongresmane izjavio da Rusiju treba uništiti po svaku cenu, jer je pravoslavna zemlja s tradicionalnim vrednostima, kao i da je to zemlja koja propoveda tradicionalne vrednostato mora biti uništena bez obzira na cenu koju SAD moraju platiti za to. Ovu zapravo nije izjavio američki kongresmen, nego je izvor ove informacije emisija američkog novinara Takera Karlsona, koja se emituje na Foks Njuzu. 

TV prezenter i novinar Taker Karlson, prepoznat kao konzervativac i jedan od najaktivnijih pristalica Donalda Trampa, viša puta je u javnosti širio dezinformacije.

Karlson je uspostavio uzročno-posledičan odnos između sankcija Zapada prema Rusiji i posedica koje mogu imati po Ameriku i Evropu i iskazao ličnu interpretaciju izjave koju je kongresman Raskin objavio dva dana pre emitovanja emisije, odnosno 25. oktobra.

Izjava Karlsona je koncipirana tako da može dovesti do pogrešnog zaključka da je u toku emisije citirao američkog kongresmena.


U svojoj originalnoj izjavi kongresman Raskin je okarakteriosao Rusiju kao autoritarnu državu sa antiliberalnim vrijednostima, označavajući je kao agresora i inicijatora genocida. Ipak, nijednom u saopštenju nije spomenuo da bi trebalo uništiti Rusiju zbog pravoslavnih hrišćanskih vrijednosti.

Zbog jasnih dokaza da američki kongresmen Džejmi Raskin nije „napao“ tradicionalne i pravoslavne vrijednosti, targetirajući Rusiju zbog toga i pozivajući na rat, objave u medijima i na društvenim mrežama nakon analize raskrinkavanje.me ova vest je ocenjena kao lažna vest.

Nakon analize portala raskrinkavanje.me prvobitni naslov i tekst su izmenjeni i sada sadrže tačne informacije.

Izvinjavamo se našim čitaocima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Зоран Ловћенац

01.11.2022 15:44

Па крени ти први битанго неотесана и поведи своју децу

sara

02.11.2022 14:53

Rusija se vodi tradicionalnim vrednostima, jer pravoslavlje je sinonim za to, a vi se vodite antihristovskim vrednostima, koji su sinonim za propast!!!!.