ZELENSKI PRIZNAO "Potpisali smo"
Foto: AP/Foto: AP Ludovic Marin

Ceremonija potpisivanja održana je u Marijinskoj palati nakon razgovora Zelenskog i Fiale u Kijevu, javlja dopisnik Ukrinforma.

PROTIV OVE VOJSKE NEMA ODBRANE Nezaustavljiva sila preti da sruši zapadne centre moći iznutra - CIA i MI6 ne znaju šta da rade! (FOTO/VIDEO) - Alo.rs

"Danas je potpisano nekoliko važnih dokumenata. Posebno bih istakao našu zajedničku deklaraciju u vezi sa članstvom Ukrajine u NATO-u. Ovo je prvi takav dokument koji usvajamo u cilju ubrzanja naših evroatlantskih integracija. Ovom deklaracijom smo potvrdili da ojačaćemo saradnju kako bismo obezbedili standarde NATO-a u Ukrajini. Češka je potvrdila da podržava našu zemlju u činjenici da smo postali punopravni član Alijanse, čim uslovi budu dozvoljavali", rekao je Zelenski.

On je dodao da će Ukrajina raditi na tome da takve zajedničke deklaracije budu usvojene sa drugim državama članicama NATO.

Šef države je zahvalio Češkoj na liderstvu u ovom pitanju.

To je ono što Ukrajinu i celu Evropu približava dugoročnom miru i bezbednosti“, uveren je predsednik.

Kako je saopšteno, 31. oktobra premijer Češke Republike Petr Fiala zajedno sa delegacijom češke vlade boravi u radnoj poseti Ukrajini.

Predsednik Volodimir Zelenski, predsednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk i premijer Denis Šmihal potpisali su 30. septembra zahtev Ukrajine za ubrzano članstvo u NATO.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Spira

01.11.2022 20:33

Cim uslovi budu dozvolili, znaci nikad, ha hahaaa