OBOREN AVION, DVA HELIKOPTERA, NEUTRALISANO 250 VOJNIKA Ruski general otkrio detalje velike bitke u Donjecku
Foto: Printscreen/Youtube

"Protivvazdušna odbrana u blizini naselja Nikolskoje u DNR uništila je ukrajinski avion Su-25. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8 oborena su u oblastima naselja Kirovsk i Konstantinovka u DNR", rekao je Konašenkov, a prenosi agencija TAS S.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane je rekao da su ruske oružane snage potisnule oružane snage Ukrajine u području Kupjanska, a da se gubici Kijeva procenjuju na oko 250 vojnika i militanata.

"U pravcu Kupjanska, neprijatelj sa snagama do dve bataljonske taktičke grupe pojačane stranim plaćenicima, izveo je sedam neuspešnih napada na položaje ruskih snaga u oblastima naselja Prvoštravnjevo, Orljanka, Tabajevka i Berestovoe u Harkovskoj oblasti. Ruske snage su artiljerijskom vatrom, vazdušnim udarima i aktivnim dejstvima uspele da potisnu ukrajinske jedinice na početne položaje", rekao je Konašenkov.

Takođe, kako je dodao, ruske snage su zauzele brojna uporišta u pravcu južnog Donjecka.

"U pravcu južnog Donjecka ruske snage su tokom ofanzive uništile neprijateljske snage u oblastima Novomihailovka i Vladimirovka u DNR, i zauzele niz uporišta", rekao je Konašenkov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading