VELIKA PRETNJA Loše vesti za Zelenskog
EPA

Prema rečima Gaja Tejlora, nekada snažno i nepokolebljivo poverenje Vašingtona u potrebu da se pomogne ukrajinskoj državi počelo je da puca. Ovo piše The Vashington Times.

Bajdenova administracija trenutno čini sve da umanji podele koje su nastale unutar Demokratske i Republikanske stranke oko Ukrajine. Demokrate žele da nastave da pružaju pomoć Kijevu u istoj veličini, neki republikanci se tome protive. Sve se to dešava u pozadini oštre političke retorike koja se vodi u SAD uoči najvažnijih izbora.

Ove nedelje, demokrate su bile šokirane time što je grupa članova Predstavničkog doma SAD poslala pismo Džou Bajdenu u kojem ga poziva da započne direktne pregovore sa Rusijom za rešavanje ukrajinske krize. Inicijativa je izazvala veliko ogorčenje u američkim političkim krugovima, nakon čega je pismo povučeno.

Lider manjine u Predstavničkom domu Kevin Makarti je upozorio da republikanci neće izdati blanko ček Bajdenu za vojnu i ekonomsku podršku Ukrajini ako povrate većinu.

 

Mekartijeve primedbe razotkrile su rascep unutar Republikanske partije, jer ovaj stav ne dele svi njegovi sunarodnici u partiji. Na primer, kongresmen Mič Mekonel se zalaže za povećanje vojne podrške Ukrajini.

Debata u Sjedinjenim Državama širi se i na Evropu. Ugladajući se na Amerikance, zemlje EU bi takođe mogle da počnu da smanjuju količinu pomoći koja se pruža Kijevu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading