NAPAD U TOKU NOĆI POREMETIO JE SVE Pad kapaciteta za proizvodnju struje u Kijevskoj oblasti
EPA

KIjevska oblast, uključujući i samu prestonicu Ukrajine, suočava se sa deficitom kapaciteta za proizvodnju električne energije od 30 odsto nakon ruskih napada na energetsku infrastrukturu tokom noći, saopštio je danas regionalni guverner Oleksij Kuleba. "Neprijatelj je sinoć oštetio objekte energetske infrastrukture našeg regiona. Jedan broj objekata od ključnog značaja je onesposobljen", rekao je Kuleba u video snimku na Telegramu.

600 beba u Frontu dobilo rastvor umesto vakcine - Alo.rs


Vojna administracija Kijevske oblasti upozorila je da Kijevska oblast mora da se pripremi za "hitne nestanke struje na neodređeni period" zbog ruskih udara, prenosi Rojters.


Ukrajinska državna kompanija "Ukrenergo" saopštila je ranije danas da su ruske snage tokom noći pogodile elektrodistribucionu mrežu u centralnim regionima Ukrajine i da su moguće dalje restrikcije energije.

Rusija je pojačala napade na ključnu infrastrukturu Ukrajine, uključujući i na elektrodistribucionu mrežu prethodnih nedelja, zbog čega je nekoliko miliona ljudi ostalo bez struje i grejanja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading