HERSON SE SPREMA ZA ODBRANU Vlasti upozoravaju šta može da se dogodi
Foto: Printscreen

„Za sve muškarce koji žele da ostanu u Hersonu, uprkos povećanoj bezbednosnoj pretnji usled delovanja ukrajinskih nacionalista, stvorena je mogućnost da se pridruže jedinicama teritorijalne odbrane grada“, navodi se u saopštenju, a prenose RIA Novosti.

Dodaju da svi građani mogu da napuste grad i da čamci svakodnevno saobraćaju od rečne luke do gradova Aleški i Golaja Pristan.

Šef ruske administracije u Hersonske oblasti Vladimir Saldo saopštio je prošle nedelje da će Hersonska oblast biti zatvorena za dolazak civila i civilnog saobraćaja na sedam dana zbog nesigurne situacije u regionu.

"Ako izbiju neprijateljstva, biće artiljerijske kanonade. Oni će bombardovati grad. Bolje je odvesti ljude negde drugde, što trenutno radimo. Da bi ovaj posao bio sigurniji, ulazak civila na teritoriju Hersonske oblasti obustavlja se na sedam dana", rekao je Saldo za TV kanal Rusija-24, .

Saldo je dodao da će u region moći da uđu "samo oni koji imaju propusnicu iz kancelarije vojne komande".

Istakao je da se radi na povećanju propusnosti trajektnih usluga kako bi se ubrzao proces evakuacije civila sa desne strane obale Dnjepra.

RUSI NAPREDUJU NA VIŠE PRAVACA U DNR Ukrajinski ratni izveštaj (MAPA)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading