POZVALA RUSIJU DA ODMAH VRATI PUNU KONTROLU "NJENOM ZAKONITOM SUVERENOM VLASNIKU, UKRAJINI": G7 osudile otmicu rukovodstva nuklearne elektrane Zaporožje
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

"Osuđujemo ponovljeno rusko kidnapovanje rukovodstva i osoblja ukrajinske Zaporoške nuklearne elektrane", navodi se u saopštenju G7, preneo je Rojters.

G7 je pozvala Rusiju da odmah vrati punu kontrolu nad Zaporoškom nuklearnom elektranom "njenom zakonitom suverenom vlasniku, Ukrajini".

Ukrajinska državna kompanija za nuklearnu energiju Energoatom saopštila je 11. oktobra da su ruske snage kidnapovale zamenika direktora NE Zaporožje Valerija Martinjuka i da se on nalazi na nepoznatoj lokaciji.

Si Đinping reizabran za GS KP Kine - Alo.rs


Na sajtu Energoatoma saopšteno je da su ruske snage 17. oktobra kidnapovali šefa službe informacionih tehnologija Oleha Kostjukova i pomoćnika generalnog direktora elektrane Oleha Ošeku i odveli ih na nepoznatu lokaciju.

Nuklearna elektrana Zaporožje nalazi se u gradu Energodar i pod kontrolom je ruskih snaga od marta.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je početkom oktobra ukaz kojim je dao instrukcije da se nuklearka Zaporožje stavi pod vlasništvo Rusije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading