MOZAK STRATEGIJE I TAKTIKE! Zapad u strah od surovog genrala: Najgore nam tek dolazi!
Tanjug/Ap

Britanski Telegraf zaključuje da je lakše braniti svoju zemlju nego napasti neprijatelja, posebno kada ste pritisnuti uza zid, ali navodi da je iznenađujuća nesposobnost ruskih trupa, kojih se svet plaši još od Hladnog rata. Njihov novinar ističe da ruski vojnici gotovo da nemaju sredstva za kamuflažu, da su neprofesionalni, nedovoljno obučeni i krajnje neefikasni.

Toga je navodno svestan Putin. Zato je na čelo operacije poslao „generala Armagedona”, Surovikina, koji je imao velike uspehe tokom rata u Siriji i koji je arhitekta strategije „nekonvencionalnog ratovanja”. Naime, čini se da konvencionalne metode ratovanja koje je Rusija do sada koristila propadaju.

Analitičari smatraju da je ključno direktno udarati na civilne ciljeve. List navodi da je ovo još jedan slučaj ratne kampanje koji je viđen u Siriji.

Rusi smatraju da bi ova taktika mogla da slomi ukrajinski otpor i da ih natera da svoju vladu nateraju na pregovore, primirje i predaju. Ipak, navodi list, Ukrajince neće moći tako lako slomiti.

U Siriji je navodno korišćeno i hemijsko oružje. To je takođe jedna od pretnji na koju Ukrajina mora da računa. Istovremeno, Rusija pokušava da što više smanji zapadnu vojnu pomoć Ukrajini.

Reporter Telegrafa kaže da je iz prve ruke bio svedok četvorogodišnjeg napada na Alep, koji je okončan nakon 17 dana bombardovanja.

On tvrdi da će Putin upotrebiti i hemijsko oružje.

I dok se svet plaši nuklearnog rata, on misli da je to blef, ali strahuje da bi nuklearne elektrane mogle da se pretvore u oružje. Reč je pre svega o izazivanju energetske krize, više od hiljadu gradova i mesta širom Ukrajine već je isključeno sa električne mreže.

Ovaj nekonvencionalni način ratovanja je u suprotnosti sa Ženevskom konvencijom.

- Zapad stoga mora sada da se pripremi i pokaže svoju sposobnost da obezbedi stabilnost, čak i nekonvencionalnim metodama, ako Putin počne da ih ozbiljnije koristi. U suprotnom, svetu preti katastrofa - tvrdi ovaj list.

.Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading