"UKRAJINCI MOGU DOSTIĆI VEĆINU CILJEVA" Raketama HIMARS udariće na Krim, SAD testira snagu Rusije!
AP Tony Overman

"U smislu sposobnosti i onoga što vidimo na bojnom polju, naša procena je da sa postojećim sposobnostima koje ima HIMARS Ukrajinci mogu dostići većinu ciljeva na bojnom polju. Mislim da mogu dostići većinu ciljeva, uključujući i Krim. Samo da bude jasno, Krim je Ukrajina", zaključila je Kuper.

Na ovu izjavu odgovorio je ruski ambasador u SAD Antonov, čiju izjavu je prenela RIA Novosti.

KO STOJI IZA UBISTVA DARJE DUGINE? Amerikanci veruju da je Kijev odobrio napad bombom u kome je stradala ruska novinarka - Alo.rs

„Čvrsto sam uveren da ćemo braniti naš Krim i nove teritorije kao sastavni deo naše zemlje. U tome će naše akcije biti nepokolebljive“, rekao je on na Prvom kanalu.

Antonov je ranije upozorio da američki političari greše kada veruju da se spremnost ruskog rukovodstva da brani zemlju ne proteže na Krim. Takođe je primetio da SAD isporukom oružja Ukrajini „testiraju snagu Rusije“.

KAKO PROTIV RUSIJE? Zapad razmatra pet opcija za nastavak borbe - Alo.rs

U utorak je američki predsednik Džo Bajden najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini od 625 miliona dolara , uključujući četiri kompleksa HIMARS.

Zamenica pomoćnika sekretara za odbranu Lora Kuper rekla je da su GMLRS vođene rakete za sisteme HIMARS koje su SAD isporučile Ukrajini sposobne da pogode ogromnu većinu ciljeva na bojnom polju, kao i da dokrajče Krim.

Kako je primetio pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov, izjave Pentagona o mogućim udarima na Krim potvrđuju umešanost Sjedinjenih Država u rusko-ukrajinski sukob.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading