"OSLOBODIĆEMO NAŠU TERITORIJU VOJNIM PUTEM" Ukrajinci se ne plaše Rusije ni posle referenduma
Printscreen

Savetnik predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog tvrdi da se ništa neće promeniti na bojnom polju ako u narednim danima Rusija, kao što se očekuje, bude namerila da pripoji četiri regiona južne i istočne Ukrajine.

- Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi od toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine - poručio je Podoljak.

On je dodao da je od vitalnog značaja da Ukrajina ponovo preuzme svu svoju zemlju koja je zaplenjena silom i to je okarakterisao kao važno ne samo za njegovu zemlju, već i za njene evropske susede.

Ukrajinski zapadni saveznici osudili su referendume koje je organizovao Kremlj kao nezakonite i lažne, napominjući da su mnogi stanovnici i dalje raseljeni zbog sedmomesecnog rata.

Proruski zvaničnici u oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja istakli su da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da uključi njihove oblasti u sastav Rusije, a aneksija bi omogućila Moskvi da tretira ukrajinske regione kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu sa tim brani.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading