PITANJE ŽIVOTA I SMRTI ZA RUSIJU Lazanski je na vreme rekao šta Putin nikada neće dozvoliti (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Lazanski je u decembru 2014. godine, povodom tada aktuelne krize u Donbasu, ukazao na činjenicu da cela priča oko Ukrajine nije samo Ukrajina.

-To je pre svega priča o odnosu Amerike i Rusije, odnosno Zapada, NATO-a i Rusije. Moskva je tražila od NATO-a da joj garantuje da Ukrajina neće ući u NATO. Kad bi Ukrajina pristala na status vojne neutralnosti definisane i zagarantovane, mislim da bi se ovo u Donbasu smirilo - kazao je tada Lazanski.

On je tom prilikom upozorio da će Evropa ući u rat ako ne dođe do strateškog kompromisa između Zapada i Rusije, NATO-a i Rusije, Amerike i Rusije.

Lazanski je podsetio da je Rusija vratila Krim i da kontroliše celo Crno more.

- Krim je nepotopivi nosač aviona u Crnom moru. Krim je završena priča, o tome više ne vredi ni razgovarati. Ukrajina ako uđe u NATO, ona u tim granicama u NATO ući neće - rekao je Lazanski za TV Pink.

On je naveo i da, kako Amerikanci nisu mogli da dozvole da ruske rakete, koje lete pet minuta do Vašingtona, budu na Kubi, tako i Moskva ne može da dozvoli da američke rakete budu u Ukrajini i lete četiri minuta do Moskve.

- U NATO može samo da uđe najsiromašniji, zapadni deo Ukrajine, a da što se tiče istočnog dela, to Rusi neće dozvoliti - dodao je Lazanski.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading