IZDEFORMISAN I NEPREPOZNATLJIV Evo kako sada izgleda "pijanista", borac zloglasnog AZOV-a (FOTO)
Foto: Printscreen

Radilo se o Mikhailu Dianovu poznatom i kao "Pijanista". Naime fotografi su tad njega uslikali ranjenog sa podignuta dva prsta. Ta slika obišla je svet i postala jedan od simbola bitke za Azovstalj.

 

 

Sudbina Dianova bila je navodno prema pisanju zapadnih i ukrajinskih medija neizvesna. Znalo se da se nalazi u ruskom zarobljeništvu, a onda njegova slika se pojavila ponovo kad je obavljena razmena čuvenih 200.

Rusija i Ukrajina izvele su u sredu neočekivanu razmenu skoro 300 zarobljenika, uključujući komandante bataljona Azov iz Marijupolja i deset stranaca.

 

 

Oslobođeno je 215 Ukrajinaca, od kojih je većina zarobljena posle pada Marijupolja. Ukrajina je oslobodila 55 Rusa i Ukrajinaca lojalnih Moskvi. U petak je društvenim mrežama odjeknula vest da se među oslobođenim Ukrajincima našao i muzičar, a kasnije i branilac Azovstalja Mihajlo Dijanov, poznat kao Pijanista.

On je ranjen u šaku tokom odbrane ogromnog fabričkog kompleksa u Marijupolju. Na Fejsbuku je objavila ukrajinska novinarka portala Cenzor. NET Violeta Kirtoka, da je Dijanovu potrebna pomoć za lečenje posle ruskog "lečenja” u zatočeništvu. Ona je objavila šokantnu fotografiju deformisane ruke Mihajla Dijanova i navela da njegovoj ranjenoj ruci nedostaje 4 centimetra kosti i prokomentarisala da je to cena ruskog zatvora.

 

 

Korisnici Tvitera koji masovno dele fotografiju ogorčeni su i osuđuju postupanje prema Dianovu u zatočeništvu. "Skinuli su mu zavoje sa ruke i ostavili je da istruli. Sada je deformisana i nedostaje oko 4 cm kosti“, rekao je jedan korisnik Tvitera, rekavši da je Dijanovu potrebna operacija.

Pratite nas i na Telegramu

Komentari (0)

Loading