OGLASIO SE ZELENSKI NAKON PUTINOVOG GOVORA Uprkos pretnjama, on je ipak siguran u jedno!
Foto: president.gov.ua

Govoreći za nemački "Bild", Zelenski je takođe pozvao Zapad da ne dozvoli da ih Putin ucenjuje.

Prema njegovim rečima, delimična mobilizacija pokazuje da Rusija ima "problema sa oficirima i drugim vojnim osobljem".

- On (Putin) vidi da njegove jedinice jednostavno beže. Putin želi da utopi Ukrajinu u krvi, ali i u krvi sopstvenih vojnika - rekao je predsednik Ukrajine.


Ukrajinski predsednik nije bio uznemiren Putinovim pretnjama i on ne planira da odustane od ponovnog osvajanja teritorija koje je okupirala Rusija.

- Postupaćemo u skladu sa našim planovima korak po korak. Siguran sam da ćemo osloboditi našu teritoriju. Referendumi su "lažni referendumi" i 90% država ih neće priznati - istakao je Zelenski.

 

Evropa sprema odgovor, Moskva će trpeti posledice? - Alo.rs


Povodom Putinove indirektne pretnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao da ne veruje u to.

- Ne verujem da će on upotrebiti nuklearno oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da to uradi. Ali, ne znamo šta se dešava u njegovoj glavi, tako da postoje određeni rizici - istakao je Zelenski.

Si Đinping: Pripremite se za prave neprijatelje! - Alo.rs


Ipak, on smatra da ne treba popuštati pred Putinovim pretnjama.

- Putin sutra može da kaže: osim Ukrajine, želimo i deo Poljske, inače ćemo upotrebiti nuklearno oružje. Ne možemo pristati na ovakve kompromise - zaključio je prvi čovek Ukrajine.

Ove izjave dolaze nakon što je Putin najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji i upozorio da će Moskva biti spremna da upotrebi "sva raspoloživa sredstva" kako bi zaštitila teritoriju usred pretnji sa Zapada.

Pratite  nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading