"IMAM DOBRE VESTI" Zelenski se iznenada obratio Ukrajincima usred noći: Ukrajinska zastava se vratila
Foto: Printscreen

Zapadni mediji javljaju da je Ukrajina pokrenula iznenadni protivnapad u severoistočnoj regiji Harkiv, dok istovremeno ukrajinske snage napadaju na na ruske jedinice na jugu zemlje.

Zvaničnik Narodne Republike Donjeck rekao je u utorak da su ukrajinske snage "opkolile" Balakliju, grad na istoku sa populacijom od 27.000 ljudi koji se nalazi između Harkiva i Izjuma, koji kontrolišu ruske snage.

- Ukrajinske oružane snage, danas su, nakon dugotrajne artiljerijske pripreme, započele napad na Balakliju, izvestio je Daniil Bezsonov na Telegramu.

Twitter printscreen

 

- U ovom trenutku Balaklija je u operativnom okruženju i unutar dometa ukrajinskih topova. Svi prilazi su odsečeni zbog artiljerijske vatre, rekao je, dodajući da bi uspešna ukrajinska ofenziva mogla odseći ruske snage kod Izjuma, strateško važnog grada koji Rusija koristi za ofenzivu u istočnoj Ukrajini.

Društvenim mrežama kruže snimci koje prikazuju, kako se čini, ukrajinskog vojnika kako pozira ispred stola za ulazak u Balakliju, ali autentičnost snimaka zasad nije proverena.

Analitičari tvrde da bi inicijalni cilj ofenzive mogao biti grad Kupjansk, ključno prometno čvorište za ruske zalihe.

Twitter printscreen

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u noćnom obraćanju oprezno je govorio o vojnoj protivofanzivi na istoku Ukrajine rekavši da ukrajinska vojska tek treba da da izveštaj o novom borbenom planu.

Izvestio je da ima dobre vesti iz regije Harkiv istočno od Kijeva, nagovestivši da su ukrajinske snage ponovo preuzele kontrolu nad nekim naseljima od Rusa, ali je istaknuto da "sada nije pravi trenutak za otkrivanje imena naselja u koja se vratila ukrajinska zastava".

Pohvalio se "izuzetno uspešnim pogocima u područjima gde se grupisao okupator" i pritom zahvalio ukrajinskoj artiljeriji za, kako je rekao, uspešne napade na ruske snage na jugu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading