RUSI OTKRILI PLAN KIJEVA ZA NUKLEARKU "U slučaju uspeha kijevskog režima..."
Foto: Printscreen

Borbena dejstva koja su ukrajinske diverzantske grupe pokrenule na dan dolaska stručnjaka IAEA, sa artiljerijskim granatiranjem nuklearne elektrane, ne ostavljaju sumnju u to da je vojnu provokaciju unapred pripremio režim Vladimira Zelenskog, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U slučaju uspeha operacije kijevskog režima, čiji je cilj bio zauzimanje elektrane, šef IAEA Rafael Grosi i stručnjaci misije postali bi "živi štit" ukrajinskih diverzanata.

 

 

"Uloga misije Međunarodne agencije za atomsku energiju u tom slučaju bi se svela na utvrđivanje novog statusa kvo: 'Zaporoška elektrana je prešla pod potpunu kontrolu Kijeva', uz novi talas snažnih izjava iz Vašingtona i evropskih prestonica u kojima se Rusija poziva da obezbedi 'demilitarizovanu zonu' oko nuklearne elektrane, gde treba da ostanu posmatrači IAEA pod zaštitom ukrajinske vojske", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Međutim, ta provokacija je doživela neuspeh zahvaljujući efikasnim akcijama jedinica ruskih oružanih snaga i Ruske garde.

 

 

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi saopštio je da će agencija ostaviti svoje predstavnike u zaporoškoj nuklearki.

"Predstavnici, stručnjaci IAEA, ostaju u Zaporoškoj elektrani. Danas smo videli dosta toga, napravili prvu procenu, analiziraćemo dalje, ali treba da znate da eksperti IAEA ostaju u elektrani", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading