SABOTAŽA! Rusko ministarstvo objavilo prve rezultate istrage eksplozije! (VIDEO)
EPA

„Jutros je, kao rezultat akta sabotaže, oštećeno vojno skladište u blizini Džankoja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi TASS.

U saopštenju je navedeno i da su u eksplozijama oštećeni i brojni civilni objekti, uključujući dalekovode, elektranu, železničke pruge i više stambenih zgrada.

SABOTAŽA! Rusko ministarstvo objavilo prve rezultate istrage eksplozije! (VIDEO)

EPA

 

"Niko nije teže povređen. Preduzimaju se neophodne mere za otklanjanje posledica", dodali su u Ministarstvu odbrane, navodi TASS.

Skladište municije na Krimu danas je eksplodiralo, i tom prilikom dve osobe su povređene, a došlo je i do poremećaja u železničkom saobraćaju, saopštio je najviši ruski zvaničnik Sergej Aksjonov.

 

Na snimcima ruske državne televizije prikazana je električna trafostanica koja gori u blizini grada Džankoja na Krimu i niz ponovljenih velikih eksplozija za koje vlasti kažu da su izazvane detonacijom municije u vojnoj bazi, prenosi Rojters.

Aksjonov je saopštio da je oko 2.000 meštana evakuisano iz najbližeg sela Majsko izvan perimetra od pet kilometara.

SABOTAŽA! Rusko ministarstvo objavilo prve rezultate istrage eksplozije! (VIDEO)

EPA

 

Rusija koristi Krim da snabdeva vojnom opremom svoje trupe koje se bore u Ukrajini, a šteta prijavljena na železničkoj mreži danas nakon eksplozija mogla bi da poremeti taj proces, navodi Rojters.

Ruska novinska agencija RIA saopštila je da je sedam putničkih vozova kasnilo i da je železnički saobraćaj na delu pruge na severu Krima obustavljen.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak danas je objavio na Tviteru da je „jutro kod Džankoja počelo eksplozijama", ali nije potvrdio umešanost Kijeva u incident.

Incident se dogodio nakon serije eksplozija prošle nedelje u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu, za koje su ukrajinski zvaničnici naveli da su deo neke vrste specijalne operacije, a Moskva ih je objasnila nesrećnim slučajem, navodi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading