"UNIŠTILI SMO IH" Aligatori "gaze" sve pred sobom
Foto: Shutterstock

"Radimo nisko, jer postoje MANPADS (prenosivi protivvazdušni raketni sistemi – prim. aut.), ose (protivvazdušni raketni sistem – prim. aut.) i ostalo PVO. Upravo smo doleteli sa zadatka, uništili smo dva tenka i oko 15 pripadnika VSU, bez oštećenja", podelio je pilot detalje naleta.

 

 

Helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nastavljaju da nanose udare na položaje ukrajinskih trupa, podržavajući ofanzivu savezničkih snaga usmerenu na oslobađanje DNR. Liniju fronta koja povezuje gradove Seversk, Artemovsk i Soledar ukrajinska vojska je pretvorila u moćno utvrđeno područje. Pored moćnih utvrđenja, zasićen je velikom količinom protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa. U ovim uslovima ruski helikopteri moraju da lete na izuzetno maloj visini da ne bi bili oboreni od strane neprijatelja, javlja dopisnik RIA Novosti.

 

 

KA-52 "Aligator" je ruski izviđački i jurišni helikopter nove generacije. Usvojen od strane ruske vojske 2011. godine. Borbena letelica je korišćena tokom operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Pored ljudstva neprijatelja, sposoban je da uništava oklopna i neoklopna vozila, kao i vazdušne ciljeve.

Dva hrvatska miga presrela američki civilni avion - Alo.rs

Putin: Ruski sistemi oružja su decenijama ispred drugih - Alo.rs

Više od 30.000 ljudi podnelo zahtev za ruski pasoš - Alo.rs

Komentari (0)

Loading