KADIROV HITNO JAVIO Čečenski specijalci zauzeli strateški važan položaj kod ključnog grada!
Foto: Printscreen

Čečenski lider je od samog početka specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini čvrsto stao na Putinovu stranu. Zajedno sa ruskim snagama, kozačkim dobrovoljcima, snagama samoproklamovanih republika DNR i LNR i čečenski borci su uzeli veliko učešće u sukobu na ruskoj strani.

Do sada ih je na hiljade otišlo da se bori u Ukrajini u formi regularnih snaga. Odigrali su veoma važnu ulogu u osvajanju primorskog grada i velike ukrajinske luke na Azovskom moru - Marijupolja, koji je sve vreme od praktično 2014. godine bio centar pokretanja ukrajinskih raketnih napada na Donjecku pro-rusku oblast.

Isti grad je bio i veliko uporište ozloglašenog puka "Azov".

- Zapadni svet očigledno do sada nikako da shvati jednu stvar. Današnja Rusija nije Gorbačovljevski savez republika i nije Jeljcinova teritorija, podignuta na puču, deficitu i nelikvidnosti. Ovo je sasvim drugačija i snažna Rusija, i vi, zapadni političari ne treba da preispitate strategiju raspada Rusije, već odnos prema saradnji sa njom. Ona se od države koju je Zapad opljačkao i ponizio za poslednjih preko 20 godina, pretvorila u državu sa jakom političkim strukturom, reorganizovanom u skladu sa strateškim ciljevima, prekaljenom i nepokolebljivom - ocenio je prethodno danas Kadirov na Telegram kanalu.

On je dodao da zapadnim zemljama ne vredi da se svađaju sa Rusijom.

- Kako je ispravno primetio naš predsednik Vladimir Putin, ako neko pokuša da nam odgrize deo zemlje, ostaće bez zuba - istakao je Kadirov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading