NUKLEARNA ELEKTRANA U ZAPOROŽJU OZBILJNO UGROŽENA U napadu oštećen sistem za hlađenje reaktora
Pixabay.com/geralt

„Samo zahvaljujući veštom, kompetentnom i efikasnom delovanju jedinica Oružanih snaga Rusije koje su angažovane na obezbeđenju nuklearnog objekta, kritična infrastruktura nuklearke nije oštećena i reaktori rade nesmetano“, istakao je on.

Granatiranje pivare - hemijski terorizam

On je podsetio i da su juče ukrajinske snage granatirale teritoriju pivare u Avdejevki u Donjecku, gde su se nalazile opasne hemijske materije koje se koriste u proizvodnom procesu.

Prema njegovim rečima, granatiranje koje je izazvalo curenje nekoliko tona amonijaka je još jedan akt hemijskog terorizma, koji je počinio kijevski režim.
Mizincev je naveo da je u napadu poginuo jedan zaposleni u pivari, dok je dvoje zadobilo teška oštećenja disajnih puteva.

Naglasio je da su zahvaljujući operativnim akcijama jedinica Ministarstva za vanredne situacije DNR sanirane posledice artiljerijskog napada i izbegnute su žrtve među lokalnim stanovništvom.

„Ovo je još jedan dokaz genocida od strane zločinačkog kijevskog režima nad stanovništvom Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje se bori za svoju nezavinost od ukrajinskog nacizma“, istakao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading