NEZADRŽIV NALET RUSA Likvidirano 50 odsto ljudstva dve ukrajinske brigade!
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Kako je istakao, zabeleženo je da neonacisti masovno dezertertiraju i samovoljno napuštaju svoje položaje. Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Tokom dana pogođeno je dvadeset komandnih mesta brigada i bataljona i osam skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti.

Takođe su uništeni skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja u Harkovskoj oblasti, lokator za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema "S-300" u regionu Kramatorska, kao i 264 područja koncentrisanja snaga, naoružanja, vojne i specijalne tehnike, dodaje se u saopštenju.

 

 

U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su tri voda višecevnih raketnih sistema „Grad“, dva artiljerijska voda topova „Akacija“ i tri voda haubica "D-30" na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su helikopter Mi-24 u blizini Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu su tokom prethodnog dana uništila sedam bespilotnih letelica u Harkovskoj oblasti, a na području Lisičanska u vazduhu su presretnute četiri rakete lansirane iz višecevnog raketnog sistema.

 

 

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 267 aviona, 146 helikoptera, 1.727 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.287 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 797 višecevnih bacača raketa, 3.290 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.820 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading