RUSKI GENERAL UPOZORAVA Ukrajinci planiraju kaznenu ekspediciju u Harkovu!
Foto: EPA/Leszek Szymanski

- Pouzdano se zna da kijevski režim u najskorije vreme, pod izgovorom da navodno traži korektore vatre za vazdušne i artiljerijske napade Oružanih snaga Rusije, planira da u Harkov pošalje grupu agenata SBU i drugih agencija da sprovedu još jednu veliku kaznenu operaciju identifikacije građana lojalnih Rusiji (koji izražavaju proruske stavove) i njihovo naknadno optuživanje za kolaboracionizam - rekao je Mizincev.

On je objasnio da kao osnov za pritvaranje građana Harkova SBU namerava da iskoristi istoriju poziva i SMS poruka na ruske brojeve pronađene u telefonima i prepisku u instant mesindžerima u kojoj se osuđuju aktuelne ukrajinske vlasti, pratioce ruskih kanala na društvenim mrežama, foto ili video materijale o porazima ukrajinskih vojnih objekata, kao i informacije doušnika o njihovim susedima, prijateljima, rođacima ili poznanicima.

 

 

- Pritvoreni građani će biti izloženi pretnjama fizičkom odmazdom prema članovima njihovih porodica, nasilju i mučenju, kao što se već dogodilo u Odesi, Nikolajevu, Slavjansku, Sumiju, Černigovu i nizu drugih naselja - dodao je general.

Mizincev je dodao da su pripadnici ukrajinskih snaga rasporedili nove vatrene položaje i skladišta municije u stambenim zgradama u različitim naseljima Donjecke Narodne Republike, dok je građanima zabranjeno da napuštaju svoje domove i nisu evakuisani.

Prema njegovim rečima, u Družkovki u privatnim domaćinstvima jedinice Oružanih snaga Ukrajine postavile su tešku tehniku, a u stambenim zgradama opremljeni su vatreni položaji i skladišta municije. Istovremeno je pod izgovorom navodne bezbednosti stanovnicima zabranjeno da napuštaju svoje domove, a svi njihovi pokušaji da se samostalno evakuišu u bezbedna područja su strogo suzbijani.

 

 

Prema njegovim rečima, u Seversku, u dvorištima stambenih zgrada, pripadnici ukrajinskih formacija postavili su artiljeriju i bacače raketa iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja, dok civilno stanovništvo nije evakuisano.

Osim toga, u Pivničnom su u stambenim zgradama ukrajinski neonacisti takođe opremili uporišta i skladišta municije.

- Svi prilazi zgradama su minirani, ali stanovništvo na to namerno nije upozoreno - dodao je general.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (0)

Loading