BRITANCI TVRDE: Rusija nema rakete za podršku kopnenoj ofanzivi?
Foto: Tanjug/AP

Britanski obaveštajci su danas u svom dnevnom izveštaju na Tviteru naveli da u Donbasu, na istoku zemlje, ukrajinske snage nastavljaju da odbijaju pokušaje Rusije da zauzme elektranu Vuhlerska i da ruska artiljerija ostaje fokusirana na oblasti oko gradova Kramatorsk i Seversk.

Rusija je povećala upotrebu raketa protivvazdušne odbrane za podršku kopnenim napadima, zbog kritičnog nedostatka namenskih raketa , saopštilo je ministarstvo, prenosi britanski list.

EGIPAT NA STRANI SRBA Stav Kaira da poštuje teritorijalni integritet Srbije ojačao blok zemalja koje se bore za poštovanje Međunarodnog prava

Navodi se i da su ruske snage rasporedile strateške sisteme protivvazdušne odbrane S-300 i S-400, konstruisane da obaraju avione i rakete na velikim daljinama, u blizini Ukrajine još na početku invazije.

"Postoji velika šansa da ovo oružje promaši predviđene mete i izazove civilne žrtve jer projektili nisu optimizovani za ovu ulogu, a njihove posade imaju malo obuke za takve misije", naglasilo je britansko ministarstvo, navodi Gardijan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading