DOKLE ĆE TRAJATI RAT U UKRAJINI? NATO ekspert izašao u javnost i otkrio ono što zanima celu planetu
EPA

To je saopštio pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za obaveštajne i bezbednosne poslove Dejvid Ketler. Govoreći o izgledima za završetak specijalne vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini, on je napomenuo:

LOŠE VESTI ZA ZELENSKOG IZ AMERIKE Ruska vojska neuporedivo moćnija

„Ne vidimo nikakve znake da će se rat uskoro završiti. Zapravo, nažalost, ima još više znakova da će ovaj rat biti veoma dug. Mislim da svi ovo veoma dobro razumemo", dodao je Ketler, govoreći na onlajn seminaru koji je organizovala američka nevladina organizacija Alijansa za obaveštajnu i nacionalnu bezbednost ".

„Stoga su šefovi savezničkih država [NATO] dogovorili sveobuhvatne pakete pomoći, česte konsultacije i veoma dugoročne obaveze“, rekao je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a.

BIO JE UKRAJINSKI PLAĆENIK Bivši švedski poručnik ubijen kod Harkova

Kako je ranije ovog meseca saopštila ruska ambasada u Vašingtonu, američke vlasti šalju novo oružje Ukrajini jer žele da „po svaku cenu produže sukob”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara najavio specijalnu vojnu operaciju u vezi sa zahtevom lidera republika Donbasa za pomoć. On je naglasio da planovi Moskve ne uključuju okupaciju ukrajinskih teritorija, a ciljevi su demilitarizacija i denacifikacija zemlje. Zapad je, kao odgovor na odluku Rusije, počeo postepeno da joj uvodi brojne sankcije velikih razmera. Uz to, zapadne države počele su da isporučuju Kijev oružjem i vojnom opremom za iznose koji se u ovoj fazi procenjuju na milijarde dolara. Jedan broj zapadnih političara je priznao da je u pitanju, u stvari, ekonomski rat protiv Rusije.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading